Her et par ord om Kennel Leri - vores mål med vores hunde som bruges til hundesport på forskelligt plan samtidig med at vi har dem til hobby opdræt - vores resultater - samt vores engagement i Schæferhunden, som hund, engagement i vores klub, samt i vore hvalpekøbere.
Først vil vi lige kort præsentere os og hvem vi er. Kennel Leri består af Lena Pichler Bjerre og Erik Bjerre, og selvfølgelig vore hunde. Vi bor med vore hunde i trekantsområdet mellem Slagelse, Korsør og Skælskør. Min interresse for Schæferhunde startede meget tidligt allerede ved 16 års`alderen. Jeg havde ikke hund selv, det kunne jeg ikke få, men jeg gik så og luftede andre folks hunde. Efter en del år i udlandet, vendte jeg hjem i 1986 medbringende en Østrigsk Schæferhund. Jeg startede med at træne i Schæferhundeklubben, og opnåede også her en del resultater med min dengang meget umulige hund. Indenfor Schæferhundeklubben er det igennem årene blevet til en række af, aflagte brugsprøver, samt avlskåringer, og ikke mindst deltagelse på både Danske og udenlandske Hovedavlsskuer. Som medlem igennem en årrække er det gennem tiden også blevet til bestridelse af forskellige poster, hvor jeg idag er Ark og Avlsvejleder i Kreds 51 Brøndby og Kreds 3 Ballerup, samt autoriseret Instruktør under Brugshunderådet - og har endvidere været ansvarlig for alt hvad der har med DNA test at gøre for vores hunde under specialklubben : Schæferhundeklubben for Danmark.

Erik som kom til senere (1990), havde på det tidspunkt ikke nogen relation til Schæferhunde. Han var sejlsportsmand, på højt plan, men det var svært at få to omkostningsrelaterede interresser til at fungere. Han begyndte at interresere sig for hundesporten, som figurant, blev godkendt første gang i 1993, og har været godkendt figurant i flere år nu, man må jo nok sige at det er godt gået, da han på nuværende er Danmarks ældste i en alder af 65 år. Eriks force med hundene er, at han bringer dem i form, ved løb i skoven, hvilket er uhyre vigtigt når de skal trænes i brugsarbejde, men selvfølgelig også ved udstillinger. Erik er hjemmegående da han er på pension, så vore hunde har optimale betingelser.

Da vi startede i 1993 med opdræt havde vi nogle hunde fra 1990 - 1993 som ikke rigtig opfyldte de alm. krav, som man skulle kunne stille til en Schæferhund, det var hunde som vi havde på udstationering, eller vi havde købt. Dette blev årsagen til at vi selv startede kennel, så vi søgte efter en tæve der kunne opfylde de fleste af de krav vi mente man skulle kunne stille til en avlstæve, og i 1993 registrerede vi vort eget første kuld hvalpe, efter en tæve ved navn Zelly vom Brachttal. Vi havde startet et samarbejde med to kenneler i Tyskland (læs mere under Kennel), og derfor har vi idag hunde, som begår sig godt alle steder, i og med, at det er deres avlsmateriale, der ligger til grund for vore nuværende avlslinier. For os er det vigtigt at vore hunde er sunde og raske, men også at de er i besiddelse af deres brugsegenskaber.

Vores mål med at opdrætte hunde, er til stadighed, at forsøge at forbedre de kvaliteter, som vi mener lige netop schæferhunden er i besiddelse af. Her tænkes på brugsegenskaber (drift - og belastbarhed), alsidigheden, den mentale sundhed, og eksteriør,. Det kan godt være at vore hunde ikke lige altid går som de forreste på en udstilling, men det vigtigste for os er at de til enhver tid er sunde og raske, og er istand til at fungere, i det tildels stressede samfund som vi har idag.

Indtil dato har vi fået, Brugskåret / Avlskåret omkring 90 hunde, hvilket er et ganske pænt antal , vi har opnået at få tildelt 3 x avlsklasse, stillet opdrætsklasseer, og afkomstgrupper, såvel i danmark som i udlandet, og vi bestræber os på at det gerne skulle blive endnu flere. 2004 fik vi tildelt opdrætternålen af Schæferhundeklubben. Hvilke krav der stilles hertil kan du evt. læse om ved at kigge under Schæferhunde klubbens hjemmeside, (se under link side). I 2010 var kronen på værket at vi stillede opdrætsklasse i Tyskland på det Tyske Hauptzuchtschau, dette er der kun 1 dansk opdrætter der har gjordt før os, og i 2012 og 2014 gentog vi det så endnu engang.

Vi vil også gerne benytte lejligheden til at sige, at vi syntes selv, at vore hvalpekøbere har været dejlige mennesker, som har været sig det ansvar bevidst, som det er at få en ny hvalp i huset. Mange af disse er idag meget gode venner , som vi ser med jævne mellemrum. Især må vi sige at det er prisværdigt at flere af jer hægter sig på gang på gang, og flere af jer tager også med til både Holland og Tyskland, hvor i også stiller jeres hunde, dette vil vi gerne sige rigtig mange tak for, at i både har lysten, og den tid der skal til for at kunne være med til disse kæmpe arrangementer, men vi hygger os og syntes selv at vi har det godt med hinanden.

Samtidig vil jeg også gerne nævne at vi sætter stor pris på de træningskamerater som hjælper os med vore hunde på den brugsmæssige side, uden deres hjælp ville vi ikke være istand til at kunne fremføre vore hunde, med så stor diciplin, som det nu engang er når man deltager i ting der foregår udenfor landets grænser.

Det sidste nye i vores kennel er at der nu er opsået et Kennel Team-Leri med Erik i spidsen, det er ikke meningen at vi skal konkurere, men vi vil gerne beskytte vores kennel navn, og dette var en vej hvorpå det kunne lade sig gøre.

Som sidste nyt, selvom Pav er ved at være "gammel i gårde" er Pav også en del af Kennel Leri, og der vil stadig være tæt samarbejde, mellem Kennel Leri og Kennel Team-Leri. da vi kan suplere hinanden med både træning af hundene, samt konditionstræning til udstilling og meget mere. Vi ser frem til dette og håber på. at vi sammen også med dem fra vores "Team" kan opnå super resultater med vores alle sammens bedste hund : SCHÆFERHUNDEN

Vi håber med denne info, at i syntes i har lyst til at studere vores hjemmeside nærmere, er der noget i syntes mangler så send en mail til os.....

Sponsorer : Kennel Leri

Lena Pichler Bjerre / Pav Andersen

Kennel Team-Leri

Erik Bjerre

Boeslunde Byvej 60

4242 Boeslunde

Tlf: 40 16 89 39

E-Post: kennel@leri.dk

______________________________

Fritidstøj altid gode tilbud :

Larsen SPORT - 4242 Boeslunde

Tlf : 60 96 00 94