Her et par ord om Kennel Leri - vores mål med vores hunde som bruges til hundesport på forskelligt plan samtidig med at vi har dem til hobby opdræt - vores resultater - samt vores engagement i Schæferhunden, som hund, engagement i vores klub, samt i vore hvalpekøbere.
Først vil vi lige kort præsentere os og hvem vi er. Kennel Leri består af Lena Pichler Bjerre og Pav Andersen.

Kennelen blev startet op i 1993 med min daværende mand Erik Bjerre, og selvfølgelig vore hunde, derfor er Erik også stadig tilknyttet Kennel Leri. Erik G. Bjerre er indehaver af kennel navnet Team-Leri.

Vi bor med vore hunde i trekantsområdet mellem Slagelse, Korsør og Skælskør. Min interresse for Schæferhunde startede meget tidligt allerede ved 16 års`alderen. Jeg havde ikke hund selv, det kunne jeg ikke få, men jeg gik så og luftede andre folks hunde. Efter en del år i udlandet, vendte jeg hjem i 1986 medbringende en Østrigsk Schæferhund. Jeg startede med at træne i Schæferhundeklubben, og opnåede også her en del resultater med min dengang meget umulige hund. Indenfor Schæferhundeklubben er det igennem årene blevet til en række af, aflagte brugsprøver, samt avlskåringer, og ikke mindst deltagelse på både Danske og udenlandske Hovedavlsskuer. Som medlem igennem en årrække er det gennem tiden også blevet til bestridelse af forskellige poster, hvor jeg idag er Kåringsleder, sekretær, Ark og Avlsvejleder under tilknytning til Kreds 3 Ballerup, men hjælper til flere steder hvor man ønsker det endvidere autoriseret Instruktør under Brugshunderådet - og har endvidere været ansvarlig for alt hvad der har med DNA test at gøre for vores hunde under specialklubben : Schæferhundeklubben for Danmark gennem mere end 16 år.

Begyndelsen til Kennel Leri startede i 1993 hvor vi købte en tæve for at starte vores eget opdræt. Vi havde haft nogle hunde fra 1990 - 1993 som ikke rigtig opfyldte de alm. krav, som man skulle kunne stille til en Schæferhund, det var hunde som vi havde på udstationering, eller vi havde købt. Dette var den primære årsag til at vi selv startede kennel. Vi søgte efter en tæve der kunne opfylde de fleste af de krav vi mente man skulle kunne stille til en avlstæve, og i 1993 registrerede vi vort eget første kuld hvalpe, efter en tæve ved navn Zelly vom Brachttal. Vi havde startet et samarbejde med to kenneler i Tyskland (læs mere under Kennel), og derfor har vi idag hunde, som begår sig godt alle steder, i og med, at det er deres avlsmateriale, der ligger til grund for vore nuværende avlslinier. For os er det vigtigt at vore hunde er sunde og raske, såvel fysisk som mentalt, men også at de er i besiddelse af deres brugsegenskaber.

Vores mål med at opdrætte hunde, er til stadighed, at forsøge at forbedre de kvaliteter, som vi mener lige netop schæferhunden er i besiddelse af. Her tænkes på brugsegenskaber (drift - og belastbarhed), alsidigheden, den mentale sundhed, og eksteriør,. Det kan godt være at vore hunde ikke lige altid går som de forreste på en udstilling, men det vigtigste for os er at de til enhver tid er sunde og raske, og er istand til at fungere, i det tildels stressede samfund som vi har idag.

Indtil dato har vi fået, Brugskåret / Avlskåret mere end 50 hunde af eget opdræt, hvilket er et ganske pænt antal , vi har opnået at få tildelt 3 x avlsklasse, stillet opdrætsklasseer, og afkomstgrupper, såvel i danmark som i udlandet, og vi bestræber os på at det gerne skulle blive endnu flere. 2004 fik vi tildelt opdrætternålen af Schæferhundeklubben. Hvilke krav der stilles hertil kan du evt. læse om ved at kigge under Schæferhunde klubbens hjemmeside, (se under link side). I 2010 var kronen på værket at vi stillede opdrætsklasse i Tyskland på det Tyske Hauptzuchtschau, dette er der kun 1 dansk opdrætter der har gjordt før os, og i 2012 og 2014 gentog vi det så endnu engang.

Vi vil også gerne benytte lejligheden til at sige, at vi syntes selv, at vore hvalpekøbere har været dejlige mennesker, som har været sig det ansvar bevidst, som det er at få en ny hvalp i huset. Mange af disse er idag meget gode venner , som vi ser med jævne mellemrum. Især må vi sige at det er prisværdigt at flere af jer hægter sig på gang på gang, og flere af jer tager også med til både Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Norge og Sverige hvor i også stiller jeres hunde. Dette vil vi gerne sige rigtig mange tak for, at i både har lysten, og den tid der skal til for at kunne være med til disse kæmpe arrangementer, men vi hygger os og syntes selv, at vi har det godt med hinanden.

Samtidig vil jeg også gerne nævne at vi sætter stor pris på de træningskamerater som hjælper os med vore hunde på den brugsmæssige side, uden deres hjælp ville vi ikke være istand til at kunne fremføre vore hunde, med så stor diciplin, som det nu engang er når man deltager i ting der foregår udenfor landets grænser.

Som sidste nyt, selvom Pav er ved at være "gammel i gårde" er Pav også en del af Kennel Leri, og der vil stadig være tæt samarbejde, mellem Kennel Leri og Kennel Team-Leri. da vi kan suplere hinanden med både træning af hundene, samt konditionstræning til udstilling og meget mere. Vi ser frem til dette og håber på. at vi sammen også med dem fra vores "Team" kan opnå super resultater med vores alle sammens bedste hund : SCHÆFERHUNDEN

Vi håber med denne info, at i syntes i har lyst til at studere vores hjemmeside nærmere, er der noget i syntes mangler så send en mail til os.....

Kennel Leri

Lena Pichler Bjerre 40 16 89 39

Pav Andersen 40 93 24 27

Kennel Team-Leri

Erik Bjerre 30 61 78 49

Kennel Wector`s First

Ann-Tove Christensen 25 21 24 15

Fritidstøj altid gode tilbud

Larsen SPORT -

4242 Boeslunde

Tlf : 60 96 00 94