Copyright Kennel Leri Tilbage
Dansk Hovedavlsskue 2004
Året 2004 var et særdeles travlt år. Vi havde besøg fra Tyskland, de kom for at hjælpe os med at stille vore hunde. Vi stillede to opdrætsklasser, hvilket vi i bund og grund kan takke især vore hvalpekøbere for, at de havde lyst til at deltage med deres hunde.

En opdrætsklasse er en gruppe af dyr, som helst skal have ulige forældre, men alligevel ligne hinanden i type, pigment m.m., så man kan sige at den pågælden kennel sætter sit "varemærke" på den "type" af hunde.

Vi stillede følgende hunde :

Grp.1

Leri Valdemar - Leri Balthazar - Leri Libelle - Leri Ulrikke - Leri Hamanda

Beskrivelse :

En opdrætsklasse med høj sværhedsgrad , 5 fædre, 4 mødre.

Der stilles 2 hanner og 3 tæver :

1 Brugshan, 2 Brugstæver, 1 Unghan og 1 Hvalpetæve. Gruppens typebillede er dyr med god ensartedhed og en særdeles god fremtoning. Helhedsindtryk er dyr i den ønskværdige størelse og kraft, der er lidt spredning i pigmenteringen. der er forskel på dyrenes Højde/længdeforhold, enkelte har lange mellemstykker (strakte). Kønspræget er udtalt med udtryksfulde hoveder, mørke øjne, og et maskulint hhv. feminint kønspræg. En enkelt har lidt vid ørestilling. De har særdeles gode faste overlinier, og fortrinlige underlinier. De har et særdeles godt krydsleje som har god længde. De er fortrinligt vinklet i deres baghånd, korrekte i over- og underlårs løbsknogler. Køllerne er kraftigt bemusklet, haserne har særdeles god fasthed. De har særdeles god længde og leje af skulderbladet et godt overarmsleje, hvor overarmen skal være en anelse længere på enkelte af dyrene. De har lige benstammer og korrekte frontstillinger. bevægelsen er enrgisk, med særdeles god kraft fra bagaktionen og et godt fremgreb. Kennel Leri deltager for tredje gang i opdrætternes fornemmeste konkurence, sidste år blev de placeret på en flot 2.plads og kan igen i år fremvise en flot gruppe, stort tilykke til ejeren af kennel Leri.

Grp. 2

Leri Apollon - Leri Epsilon - Leri Gallon - Leri Franceska - Leri Gisela . Sværhedsgraden er 3 fædre, 4 mødre i denne gruppe.

Der stilles 3 hanner og 2 tæver : 1 Unghan, 1 Yngste han, 1 Yngste tæve, 1 Hvalpehan og 1 Hvalpetæve. Gruppen har en særdeles god fremtoning og er gode i deres ensartedhed. det er store dyr med spredning i pigmenteringen. de har særdeles gode, udfyldte kropsstykker med korrekte højde-/længdeforhold. de har godt kønspræg med gode udtryk, øjnene skal være ,mørkere på enkelte af dyrene, de har korrekt ansatte ører, Særdeles gode over- og underlinier, lidt afskydende kryds som skal være længere på enkelte af dyrene. de har en særdeles god baghåndsvinkling, harmoniske over- og underlår med kraftfulde køller, og en særdeles god fasthed i haserne. God længde og leje af skulderblad, overarmen skal være længere og mere skråtliggende. de er korrekte i deres frontstillinger og benstammer. Bevægelsen er regelmæssig og energisk, hos enkelte dyr skal der være mere kraft fra bagaktionen, længere skridtvidde, fremgrebet skal være længere på flere af dyrene. At stille 2 opdrætsklasser kræver et benhårdt arbejde, stort tillykke og respekt for den store indsats, i gør for alle jeres hvalpekøbere.

Stor tak ti l alle dem der hjalp både med at fremføre hunde, men også dem der kom med vand til hundene, og hjalp med at kalde, uden jeres hjælp kunne vi ikke gøre det.

Grp. 1
Grp. 1 i fremmarch.
Grp. 2